Dankbaar voor lastige gesprekken

“Ik ben dankbaar voor mijn lastige gesprekken ….”
Dit zei deelneemster Annelies vorige week tijdens een trainingsdag Motiverende Gespreksvoering. Natuurlijk wekte deze opmerking de nieuwsgierigheid van een aantal anderen in de groep. Dus werd aan Annelies gevraagd: “Oh…. hoe bedoel jij dat?”

Nou zegt Annelies: “Sinds ik met Motiverende Gespreksvoering bezig ben, denk ik na een lastig gesprek na over wat de oorzaken of redenen waren waardoor het gesprek lastig was. Ook kijk ik dan naar wat ik anders had kunnen doen, en dat inzicht neem ik dan weer mee naar een volgend gesprek. Ik word me hierdoor steeds bewuster van wat in een gesprek werkt en wat niet. Zou ik dat lastige gesprek niet hebben gehad, dan had ik dat nooit ontdekt.

“Wow, ik vond hem prachtig. En met mij de mede deelnemers. Wat een mooi staaltje omdenken. Heel positief en bekeken vanuit de growth-mindset.

Wil je weten wat de growth-mindset is, dan wil ik je dit filmpje niet onthouden. Als je bij jezelf je fixed of growth mindset herkend, kan dit je ook helpen om verder te komen.

Op jezelf reflecteren
Wat Annelies deed, was op zichzelf reflecteren.
Als je dat in je eentje moet doen kan dat lastig zijn. En misschien merk je dan dat je toch niet helemaal scherp krijgt waardoor je in bepaalde gesprekken vastloopt.

Dit zijn voor mij redenen geweest om de Praktijkdag en de MI-APK in het leven te roepen. Twee manieren om jouw groei in motiverend communiceren te ondersteunen. Ook het gratis half uur online coaching ‘Check-je-Gesprek’ is hiervoor geschikt.

Waar ik me namelijk voor inzet is dat jij als professional de juiste gesprekstechnieken inzet in je gesprekken. En uit ervaring weet ik dat daar veel en regelmatig oefenen en reflecteren voor nodig is.

Ik sta even stil en dat is een hele vooruitgang

Need I say more? Geef jezelf (en daarmee natuurlijk ook je gesprekspartner) een cadeau en reserveer je plek!
Want door jouw ‘verbeterde’ gespreksvoering kun je ook meer teweeg brengen bij je gesprekspartner.


  • MI-APK >>
    In een korte tijdsinvestering (2,5 uur) ga je online met MI aan de slag. Niet zo zeer om te herhalen en op te frissen, maar vooral om te oefenen met eigen casuïstiek. Samen met een trainingsacteur.
  • Praktijkdag >>
    Deze dag is een mooie manier om je basiskennis en vaardigheden op te frissen en verder aan te scherpen.
  • Gratis Check-je-gesprek >>
    Loop je al een tijdje rond met een praktische vraag over Motivational Interviewing/Motiverende Gespreksvoering? Vraag dan een gratis telefonisch gesprek aan. Hoe? Neem contact met me op en ik nodig je uit voor een gratis sessie.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten