Wel of niet veranderen – ambivalentie

Van een lieve collega met wie ik graag samenwerk, kreeg ik eind vorig jaar de coachingskalender cadeau
Mijn voornemen is om er echt elke dag het blaadje af te scheuren, en niet tien tegelijk omdat ik het dan weer een paar dagen ben vergeten. De quote van de dag en de tekst op de achterzijde goed te lezen en de tijd te nemen om de teksten tot me door te laten dringen. Tot nu toe treffende dingen gelezen.

Deze van 3 januari vind ik helemaal geweldig. Zeker in het kader van Motiverende Gespreksvoering.

Need I say more?

Ambivalentie
Ik breng je graag weer in herinnering dat de bron van uitstelgedrag ambivalentie kan zijn en dat je iemand helpt met het ophelderen van deze ambivalentie door:

  • Samen de beslisbalans op te stellen (ambivalentieonderzoek)
  • Op zoek te gaan naar de verandertaal die iemand al spreekt
  • Vragen te stellen waardoor je de ander prikkelt om verandertaal te spreken
  • Vragen te vermijden waardoor je behoudtaal oproept

Als je dit doet, slaat iemand eerder de weg naar verandering in. In een eerdere nieuwsbrief (Heb jij angst voor ambivalentie?) schreef ik er ook al over.

Mijn nieuwe site is af! -> Ik voel me een stuk lichter
Zelf heb ik de afgelopen week mijn vernieuwde website gelanceerd. Dit was ook zo’n voornemen dat steeds zwaarder ging voelen. Niet door uitstellen, maar omdat ik er steeds maar niet de prioriteit aan gaf. Nu die af is… ik voel me een stuk lichter. En trots als ik ernaar kijk!
De nieuwe site is gemaakt door Shyama Sewpersad. Er staat nu een goede, stevige site, die voldoet aan de eisen van de huidige tijd.
Neem eens een kijkje en laat me horen wat je er van vindt. Tips zijn altijd welkom. Vul het contactformulier in of stuur gewoon een mail. Ik lees het allemaal.

Op de nieuwe site verschijnen de komende tijd nieuwe trainingen die ik aan het ontwikkelen ben. Daar ga je snel nog meer over lezen.

Nieuw: Chronisch Zorgnet – vervolgtraining
Nieuw op de agenda staat de tweedaagse Vervolgtraining MI voor professionals die aangesloten zijn bij het Chronisch Zorgnet. De eerste staat in april gepland. Ik breng hem je nu alvast onder de aandacht: vervolgtraining-chronisch-zorgnet.


Check m’n aanbod

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten