Trek jij de stekker er uit of plug je ‘m in?

“Ja, dan trek ik er even de stekker uit…”  Dit hoorde ik mezelf pas tegen een vriendin zeggen, die me vervolgens vroeg: “wat ga je tijdens je vakantie doen?” Ik antwoordde: “Waarschijnlijk weg met de camper, lekker lezen, fietsen, wandelen en weer nieuwe plekjes ontdekken.

Wat ik toen bespeurde bij mezelf vond ik heel illustratief voor hoe je doelen kunt stellen. Wat een verschil.

Toen ik tegen haar zei dat ik de stekker eruit ging trekken voelde ik nog de druk van alles wat ik nog te doen had om de stekker eruit te kunnen trekken. Terwijl ik bij de antwoorden die ik gaf op haar vraag wat ik dan wilde gaan doen, een ander gevoel kreeg: ik voelde het plezier dat er bij die vakantieactiviteiten hoort en daar kreeg ik zin in!
Daar ga ik van opladen! Dus daar steek ik graag de komende periode mijn stekker in!

Metafoor

Ik vond dit wel een mooie metafoor voor hoe je doelen stelt voor jezelf, of hoe je met de mensen die je begeleidt doelen stelt. Want hoe blij word jij van doelen waarin je verwoordt wat je niet meer gaat doen, of van de doelen waarin je verwoordt wat je wel gaat doen?

Voel je het verschil tussen?
“Ik moet me er ook niet mee bemoeien” en “ik laat de verantwoordelijkheid waar die hoort.”
“Ik wil niet meer zo lang achter de computer zitten” en “ik neem na 1,5 uur werken 15 minuten pauze.”
“Ik wil echt minder snoepen” en “ik koop en eet gezondere tussendoortjes.”
“Ik wil dat niet meer vergeten” en “ik maak notities voor mezelf.”

Dus als jij er de komende tijd de stekker uit trekt, probeer eens om te denken: waar plug jij de stekker in om op te laden?

En als jij het verschil kunt voelen, dan weet je dat dit bij jouw gesprekspartner ook zo werkt. Misschien leuk om daar de komende tijd eens mee te experimenteren?

Vooruitblik

In augustus ben ik met vakantie… op weg naar… of toch een staycation… de Coronaontwikkelingen zullen wel mede richtinggevend zijn.

De Maandelijkse Motivatie Mail verschijnt niet in augustus. Even de stekker eruit weet je wel…

Ik wens je een hele fijne zomerperiode; of je nu doorwerkt, je staycation vorm geeft, of naar het buitenland gaat!

 


Wil je dit soort blogs ook in je mailbox ontvangen?
Meld je dan hier aan voor mijn Maandelijkse Motivatie Mails.

Check m’n aanbod

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten